Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Liften Almere Centrum lange tijd buiten gebruik

Nieuws

11 september 2020

Het station Almere Centrum wordt in zijn geheel vernieuwd. De verbouwing duurt van 5 oktober 2020 tot december 2021. Daarbij worden de liften worden vervangen door transparante glazen liften, die sociaal veiliger zijn. Station Almere Centrum is hierdoor niet tot minder goed bereikbaar voor reizigers die afhankelijk zijn van lift of hellingbaan.

Buiten gebruik

Beide liften zijn een periode tegelijk, maar ook een periode afzonderlijk buiten gebruik. De lift op het perron bij spoor 3 en 4 (Centrumzijde) is niet te gebruiken van 12 oktober 2020 t/m 28 mei 2021. De lift op het perron bij spoor 1 en 2 (Mandelaplein-zijde) van 13 april 2021 t/m 3 december 2021. Van 13 april t/m 28 mei 2021 zijn er dus op station Almere Centrum helemaal geen liften in gebruik.

Taxi

Reizigers voor wie reizen uitsluitend mogelijk is met behulp van een lift op het station kunnen gebruik maken van een taxi van vervoersbedrijf Transvision. Deze brengt de reiziger dan naar station Almere Poort of Almere Buiten. De taxi is uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de reis telefonisch of per mail te regelen. De kosten worden vergoed. Je kunt bellen naar 010 – 3035744 of mailen naar prorail@transvision.nl.

Reizigers kunnen ook ter plekke een taxi regelen. De telefoniste geeft dan aan hoe laat je de taxi mag verwachten. Dan moet je wel rekening houden met extra reistijd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers