Live: Opening Den Haag Centraal

Nieuws

1 februari 2016

Vandaag is het zover. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu opent het nieuwe station Den Haag Centraal. Het is het eerste station dat ProRail dit jaar weer teruggeeft aan de reiziger. Later dit jaar volgen meer stationsopeningen.

Live opening volgen

Voor al degenen die niet live bij de opening kunnen zijn hebben we een goed alternatief. Bekijk de livestream. De hele dag door vinden er feestelijke en muzikale activiteiten plaats in de stationshal, zodat iedereen deze bijzondere mijlpaal mee kan vieren. Het programma startte al om 7.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur vanavond

Nieuw Den Haag Centraal

Den Haag Centraal is bijzonder want het is een zogeheten kopstation. De afgelopen jaren is het station veranderd van een vrij donkere hal naar een ruime, lichte en overzichtelijke stationshal waar alle soorten openbaar vervoer samen komen. Dat alles onder een glazen dak van twee voetbalvelden groot. Op verschillende verdiepingen van het station vinden de reizigers gemakkelijk aansluiting op het Haagse trein-, bus- en tramverkeer.

Door de vernieuwing is het station nu voorbereid op de verwachte groei. Nu maken dagelijks zo'n 190.000 mensen gebruik van het station. De verwachting is dat dat aantal groeit naar 270.000 in 2025.

Meer openingen

Inmiddels is een aantal grote stationsprojecten opgeleverd. Als eerste was dat Rotterdam Centraal, afgelopen jaar volgden Delft en Arnhem Centraal. Nu volgt Den Haag Centraal. Later dit jaar zal ProRail ook de stations Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht Centraal teruggeven aan de reiziger.

 

En nog een sfeerimpressie! #DHCVerbindt pic.twitter.com/vnJ1vRzmYH

— DenHaagNieuwCentraal (@DHNCentraal) 1 februari 2016

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers