Live webcam: spoorspektakel in Dieren

Nieuws

6 april 2017

Vanuit je luie stoel een spoorspektakel volgen? Dat treft! Want via de webcam volg je dit weekend live het inhijsen van de voetgangersbrug over het spoor bij Dieren. Wel lekker naar buiten? Kom dan kijken vanaf de tribune.

De voetgangersbrug wordt vanaf de voorbouwlocatie in vijf delen op zijn plek gehesen. Op zaterdag is het meeste te zien. Zo rond het middaguur wordt de zuidbrug ingehesen en gemonteerd. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen dan kan dit moment eerder zijn. Rond het avonduur begint het hijsen en monteren van de noordelijke brug. Dit duurt waarschijnlijk tot 22.00 uur. De zondag is gereserveerd voor de afbouw.

De brug

De nieuwe voetgangersbrug heeft een lengte van bijna zestig meter en weegt in zijn totaliteit ongeveer 150 ton. Ieder brugdeel weegt 45 ton. De vijf delen die samen de totale brug vormen worden met een 750 tons-kraan ingehesen. Naar verwachting kan de brug zomer 2017 in gebruik worden genomen.

Tribune & Webcam

Het werk is op verschillende manieren 'live' te bewonderen. Op zaterdag 8 en zondag 9 april is er voor belangstellenden een tribune (ongeveer 150 zitplaatsen) aan de zuidzijde van het spoor. Let op! In de buurt is geen ruimte voor het parkeren van auto’s of fietsen. Kom te voet. Niet in de gelegenheid om te komen? De werkzaamheden zijn in het weekend ook live te volgen via de webcam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers