Maandag 14 augustus start aanleg derde spoor

Nieuws

17 juli 2017

De werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en de Duitse grens gaan op maandag 14 augustus van start. In eerste instantie wilden we eind juni starten, maar we hebben de start van de werkzaamheden verplaatst naar half augustus.

Zandtransport

Deze week richten we de werkterreinen in. Op maandag 14 augustus starten we met het ontgraven van grond. Vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 29 september (overdag en doordeweeks) vindt er zandstransport plaats. We brengen dan de zandlaag aan, waarop later het derde spoor wordt aangelegd. Tijdens deze zes weken voeren vrachtwagens zand aan voor het derde spoor tussen de voetbrug Kloosterpad en de fiets- en voetgangerstunnel bij de Kwartiersedijk. Per dag zijn er circa dertig transporten.

Eind september zijn we klaar met het eerste deel van het zandtransport. Half oktober zal er nogmaals een periode voor zandtransport zijn. Dan wordt het zand aangevoerd voor de delen vanaf de voetbrug Kloosterpad richting Zevenaar en vanaf de fiets- en voetgangerstunnel Kwartiersedijk richting Duitsland. 

Route zandtransport

De vrachtwagens met zand rijden via twee routes:

  1. Vanaf de A12, via de noordzijde van de Beekseweg (N812) slaan ze ter hoogte van Beekseweg 24 linksaf het werkterrein 1 van Dura Vermeer op, en rijden vanaf daar naar het gedeelte tussen de Kwartiersedijk en de Beekseweg.
  2. Vanaf de A12, via de noordzijde van de Beekseweg (N812) slaan ze rechtsaf bij de Sleeg. In de bocht bij het viaduct van de Beekseweg draaien de wagens het werkterrein 2 van Dura Vermeer op en rijden vanaf daar richting de voetbrug Kloosterpad

Bovenstaande routes (pdf) gebruiken we ook voor het overige bouwverkeer tot het eind van de werkzaamheden in december 2018. Het bouwverkeer gebruikt daarnaast ook de Parallelweg van de Beekseweg en de Maatjesweg (voor de voetgangersbrug).

Meer informatie

Op 7 juni hebben we samen met aannemer Dura Vermeer tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden uitleg gegeven over de werkzaamheden. Bekijk de presentatie van ProRail (pdf) en de presentatie van Dura Vermeer (pdf) die voor deze bijeenkomst zijn gemaakt. Ook in de lijst met algemene vragen en antwoorden (pdf)  en de lijst met vragen en antwoorden over de zandtransporten (pdf) is veel informatie te vinden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers