Maaslijn geplaagd door storingen

Nieuws

19 november 2018

Het treinverkeer op de Maaslijn tussen Nijmegen en Venlo wordt geplaagd door storingen. Vanochtend was er een wisselstoring die werd veroorzaakt door een defecte kabel. De afgelopen weken trad er ook al meerdere keren een seinstoring op waarvan de oorzaak nog steeds niet is gevonden. ProRail betreurt de hinder die reizigers ondervinden en doet haar uiterste best de storingen tegen te gaan.

Wisselstoring 

Vanochtend lag het treinverkeer op de Maaslijn stil wegens een wisselstoring. Die werd veroorzaakt door een defecte kabel. Deze is zo snel mogelijk vervangen waarna het treinverkeer weer kon worden opgestart. Er is waarschijnlijk geen verband met de spookstoring die zich de afgelopen weken een aantal keren voordeed. 

Spookstoring

De spookstoring doet zich voor in een gebied van ongeveer 6 kilometer tussen Cuijk en Mook. De seinen springen dan op rood terwijl er geen trein in de buurt is. Iedere keer gaan de  monteurs ter plaatse, maar tot nu toe hebben zij nog geen defecte onderdelen aangetroffen en is de oorzaak onduidelijk. Na een reset van het systeem is de storing tijdelijk verholpen en kan het treinverkeer worden hervat. 

Specialistische hulp

Bij het zoeken naar een oplossing worden de monteurs inmiddels bijgestaan door een team van specialisten van ProRail, de aannemer en de fabrikant van de beveiligingsapparatuur. Gezamenlijk controleren zij stap voor stap alle apparatuur langs de baan, worden onderdelen preventief vervangen en kabels en leidingen doorgemeten. Een arbeidsintensieve klus, maar zo moet de oorzaak van de storingen uiteindelijk worden gevonden.

Betrouwbaar spoor

ProRail draagt 24 uur per dag zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor. We betreuren de hinder die reizigers op de Maaslijn ondervinden en doen ons uiterste storingen te voorkomen. Reizigers adviseren we voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele situatie is. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers