Meekijken op de Amsterdamse Dijksgracht

Nieuws

12 april 2024

Er staat een camera gericht op de bouwplaats aan de Dijksgracht in Amsterdam. Deze camera laat zien hoe de bouw van de vrije spoorkruising vordert. Van dichtbij kan je - door de week - bekijken wat er allemaal komt kijken bij een project van deze omvang. Het gaat nog jaren duren voor er treinen rijden.

Klik hier om te kijken naar de werkzaamheden Klik hier om te kijken naar de werkzaamheden

Vastleggen voor later

Er zijn vijf verschillende camerastandpunten waardoor je een overzicht krijgt van het gehele terrein. Momenteel is te zien dat alle wanden staan; dat de bekisting van de wanden is afgehaald en dat beton wordt gestort voor de dakdekken. Ook kan je zien dat de aansluiting met de wand met gewapende grond niet lang meer gaat duren.

Voor wie graag snellere vorderingen ziet maken we regelmatig timelapses. Hierin tonen we beelden van weken heel snel achter elkaar. Dit is de eerste timelapse die we hebben gemaakt. Uiteindelijk maken we een film van begin tot einde.

Bijna live meekijken

Meekijken met de webcam kan hier. Overigens zit er een uur vertraging in de uit te zenden beelden. Dit heeft te maken met veiligheid en privacy.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers