Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Meer biodiversiteit in onze bermen

Nieuws

27 september 2017

Op woensdag 27 september is ProRail aanwezig op de dag van de Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht. Om 15:30 uur gaan we met de bezoekers in gesprek over nieuwe manieren van bermbeheer, waarmee we de biodiversiteit in onze bermen kunnen bevorderen.

6500 hectare grond

ProRail beheert 3500 strekkende kilometer spoorberm – goed voor in totaal zo’n 6500 hectare grond. Daarmee zijn we één van de grootste terreinbeheerders in Nederland.

Steeds duurzamer

Onze spoorbermen zijn er in alle soorten en maten: van smalle bermen in een stedelijke omgeving tot brede bermen in natuurgebieden. Het beheer van die bermen wordt uitgevoerd door de spooraannemers, samen met het onderhoud van de spoorinfrastructuur. Omdat wij als ProRail steeds duurzamer willen werken, kijken we constant naar innovatieve en out of the box manieren die ons verder kunnen helpen in het duurzaam bermbeheer.

Uitdagingen

We zetten in op steeds duurzamer natuur- en diervriendelijk bermbeheer, met als grootste uitdagingen:

  • het behoud of de bevordering van biodiversiteit
  • het ontwikkelen van meer efficiënte methoden voor bermbeheer
  • het terugdringen van plaagkruiden en exoten
  • het ontwikkelen van nieuwe of meer efficiënte methoden van onkruidbestrijding
  • het hergebruik van maai- en snoeiafval

Meer informatie over de dag van de openbare ruimte en de presentatie van ProRail.

ProRail en duurzaamheid

Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Elke dag, op allerlei manieren werken we aan een duurzaam spoor. Daar hebben we vaste doelen voor. Die gaan over onze omgang met mensen, dieren en de wereld om ons heen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers