Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Meer goederen over het spoor

Nieuws

26 april 2018

Op dit moment vindt in Ljubljana (Slovenië) de Trans Europees Netwerk voor Transport (TENT-T) conferentie plaats. Hier ontmoeten zeker 2000 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheden uit heel Europa elkaar om de netwerken over weg, water en spoor te verbeteren

Concurrerend spoor

Ook het spoor staat centraal tijdens de Ten-t dagen. ProRail maakt zich hard voor een meer concurrerend spoorgoederenvervoer. ProRail richt zich op het verbeteren van de betrouwbaarheid, mogelijk maken van meer flexibiliteit en wil zorgdragen voor soepele aansluiting op het spoornetwerk van andere Europese landen.

Meer over het spoor

Vanuit ProRail neemt ook CEO Pier Eringa deel aan het TenT-T congres. “Het stimuleren van het goederenvervoer per spoor is absoluut een prioriteit voor ProRail. We zien dat er meer goederen over het spoor wordt. Dat is een goede zaak. Het spoor is immers een van de duurzaamste manieren van vervoer. Zo rijden de meeste treinen elektrisch en is daardoor de CO2-uitstoot laag ten opzichte van bijvoorbeeld de vrachtwagen of boot. Maar we zien helaas dan goederenvervoer per spoor nu nog minder dan 20% marktaandeel in Europa heeft. Dit bewijst dat er nog een lange weg te gaan is en er veel ruimte voor verbetering is.

Europese lappendeken

“Om het goederenvervoer per spoor beter te laten presteren en het concurrentievermogen te verbeteren, moeten we blijven verbeteren, innoveren en regels harmoniseren. Zo zien we dat de verschillende regels die bestaan ​​tussen de verschillende landen en de verschillende signalerings- en snelheidscontrolesystemen zorgen voor verstoringen en hogere kosten. Harmonisatie zorgt ervoor dat we tijden bij de grenzen minimaliseren. Ook de invoering van ERTMS, en dan zeker bij belangrijke spoorcorridors, gaat helpen om het vervoer per spoor efficiënter in te richten”

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers