Meer ruimte voor de fiets in ’s-Hertogenbosch

Wethouder Jos van Son en onze regiodirecteur Inés Plasmans hebben vanochtend vroeg de vernieuwde fietsenstalling bij station ’s-Hertogenbosch geopend. De ondergrondse stalling op het voorplein is flink uitgebreid en heeft een digitaal fietsparkeersysteem gekregen.

De vernieuwde stalling heeft er bijna 1400 plaatsen bijgekregen. Daarnaast kunnen er meer brommers of scooters worden gestald en worden er meer OV-fietsen aangeboden. Het nieuwe digitale fietsparkeersysteem verwijst fietsers automatisch naar een lege plek. De gemeente 's-Hertogenbosch heeft voor de uitbreiding ruimte uit de oude parkeergarage beschikbaar gesteld. De overige kosten zijn voor rekening van ProRail.

Ruimte voor de fiets

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 2000 zijn er landelijk 425.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo’n 450.000 en groeit de komende jaren, afhankelijk van beschikbare financiering, verder naar 600.000 in 2030.

 

Gepubliceerd op