Meer ruimte voor de reiziger op station Amsterdam Zuid

Nieuws

17 januari 2017

Het aantal reizigers dat via station Amsterdam Zuid reist neemt toe en in de toekomst is de verwachting dat het steeds drukker wordt. Om de reizigersstroom in goede banen te leiden treffen we een aantal maatregelen. Hiermee zorgen we voor meer ruimte op de perrons zodat de treinreis comfortabel blijft voor alle treinreizigers.

Meer ruimte en comfort

Vanaf medio januari worden de perronkappen verlengd. Op beide perrons worden de kappen ca. 90 meter langer, zodat reizigers beter beschut zijn tegen slecht weer. De open opgangen van de roltrappen sluiten we deels af. Hierdoor komt er 240m2 vloeroppervlakte bij. Meer ruimte en comfort dus voor de wachtende treinreizigers.

Uitvoering in nachten en weekenden

Tot eind juni 2017 vinden er drie nachten per week werkzaamheden plaats.  In die nachten worden de ondersteuningen voor de verlenging van perronkappen gebouwd. Vanaf eind mei worden de laatste afrondende werkzaamheden uitgevoerd.  We werken ’s nachts omdat er dan minder of geen treinen rijden. Ook wordt er twee weekenden gewerkt: het weekend van 11 en 12 februari en van 27 en 28 mei. Tijdens deze weekenden rijden er geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Raadpleeg dan de website van NS voor actuele reisinformatie.

Zuidasdok

De huidige aanpassingen aan het station zijn bedoeld om op korte termijn voldoende ruimte te creëren, zodat reizigers altijd veilig en comfortabel kunnen reizen.  In het kader van project Zuidasdok worden op langere termijn alle perrons en de passages vernieuwd en verbreed en er komt een tweede passage onder het station bij.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers