Meer treinen Assen-Groningen vv

Nieuws

1 september 2017

Vanaf maandag 4 september gaan er meer treinen rijden tussen Assen en Groningen. Dat is mogelijk nu ProRail de sporen heeft aangepast. Een mooie verbetering voor de reizigers op dit traject.

In voorjaar 2017 maakten we de grote klapper: wissels werden vervangen en we legden het keerspoor aan. Daarvan gaat de reiziger nu profiteren: vanaf 4 september rijdt de NS-pendeltrein Assen-Groningen. 

Zes keer per uur een trein

Dit past in de ambitie van ProRail om steeds meer treinen te kunnen rijden op het Nederlandse spoor. De reiziger is de grote winnaar, want als je op het station komt, is er altijd op korte termijn een trein. In Assen kun je in de spits maar liefst 6 keer per uur een trein naar Groningen pakken. 

Vernieuwing station Assen

We gaan nog verder in Assen. Er verrijst een nieuw station en de omgeving gaat nog flink op de schop. We bouwen een toekomstbestendig en prachtig ogend station, waar het voor de reiziger prettig verblijven is. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers