Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Meerdere seinstoringen tussen Delft en Schiedam

Nieuws

15 augustus 2020

Monteurs hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus de complexe storingen aan de spoorbeveiligingssystemen tussen de stations Delft Campus en Schiedam Centrum weten op te lossen. De treinen rijden daardoor vanaf aanvang dienstregeling zoals normaal. Ondanks keihard werken van spoormedewerkers van aannemer en ProRail hebben reizigers en vervoerders veel overlast van de situatie ondervonden. Dit betreuren wij.

Update 22:00, vrijdag 14 augustus

Het wordt werken tot diep in de nacht voor monteurs die zich bezighouden met de seinstoringen tussen Delft Campus en Schiedam Centrum. Daar is nog altijd geen treinverkeer mogelijk. De monteurs hebben de oorzaak van de storing aan het beveiligingssysteem nog niet kunnen vinden. Specialisten van Siemens uit Duitsland versterken inmiddels het team. Morgenochtend volgt een nieuwe update.

Update 17:00

De seinstoring tussen station Delft Campus en Schiedam Centrum is helaas opnieuw teruggekeerd. Monteurs gaan weer ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken. Treinverkeer gestaakt. NS zet bussen in tussen Delft Campus en Schiedam Centrum. Check de Reisplanner voor vertrek. Update volgt.

Update 16:00

De treinen tussen Delft en Schiedam rijden weer. Door meerdere seinstoringen sinds donderdagavond 13 augustus was er een groot deel van de dag geen treinverkeer tussen station Delft Campus en Schiedam. Monteurs hebben de problemen daar nu weten op te lossen. Ook in in de Rotterdamse Willemsspoortunnel rijden de treinen weer. Daar konden sinds kwart voor drie de treinen niet rijden als gevolg van een een stroomstoring.

Bericht 13:30

Als gevolg van meerdere seinstoringen tussen Delft en Schiedam rijden voor de derde keer sinds gisteravond geen treinen tussen Delft Campus en Schiedam. NS zet bussen in. 

De storingen zijn al diverse keren verholpen en komen dan later weer terug, waardoor het moeilijk is te zeggen wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. Monteurs draaien overuren om de problemen op te lossen. Wij sturen een update zodra er meer duidelijk is.

Reisplanner

Check de reisplanner voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers