Megaklus Arnhem Velperpoort met extreme hitte uit de startblokken

Nieuws

11 augustus 2020

ProRail werkt van 10 tot en met 19 augustus op station Arnhem Velperpoort. In deze periode krijgt het station een flinke opknapbeurt. Inmiddels zijn met temperaturen van boven de dertig graden de werkzaamheden opgestart en in volle gang. Aannemer Van Spijker B.V. werkt aan twee gloednieuwe perrons, wachtruimtes, liften en een technische ruimte.

Nieuwe perrons op Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort krijgt twee gloednieuwe jukkenperrons. Jukkenperrons bestaan uit losse perrondelen die worden gestut op palen. De oude perrons worden vanaf maandag 10 augustus gesloopt. Op woensdag 12 augustus boort de aannemer de fundering voor de nieuwe perrons in de grond. Vervolgens worden de prefab perronplaten ingehesen. Voor de bouw van de nieuwe perrons zijn grote kranen en speciale machines nodig die in het spoortalud worden getakeld.

Het hoofd koel houden en klus klaren

Met temperaturen van boven de dertig graden Celsius is het afzien voor de medewerkers van aannemer Van Spijker Infrabouw uit Meppel. Zij werken tien dagen lang non-stop aan de vernieuwingsklus van Arnhem Velperpoort, terwijl de rest van Nederland smacht naar verkoeling.
Het kost de gemiddelde Nederlander best veel moeite om in deze temperaturen het hoofd koel te houden. Maar de planning staat en het projectmanagement van de aannemer en ProRail houden het hoofd koel. Woensdagavond 19 augustus om 17.00 uur moeten de treinen weer rijden. 

Water, extra water, heel veel extra water. Op het werkterrein in Arnhem is die behoefte niet anders. Reden voor de aannemer om toch maatregelen tegen de hitte te treffen en extra voor de medewerkers te zorgen. Op de bouwplaats zijn schaduwplekken gecreëerd door het plaatsen van partytenten. Ook kunnen medewerkers gebruik maken van speciale koelvesten. Op de werkplaats zijn vele extra flesjes koud water beschikbaar en in de bouwkeet werkt de airco fulltime.

Station Arnhem Velperpoort klaar voor de toekomst

Station Velperpoort behoort tot ‘de collectie’: dit zijn stations met een bijzonder historisch of architectonisch karakter. Deze stations hebben een beschermde status, vergelijkbaar met een monumentstatus, waarbij het oorspronkelijke karakter behouden moet blijven. 

Het in de vijftiger jaren gebouwde station Arnhem Velperpoort is aan vervanging toe. De perrons worden volledig vernieuwd en verlengd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes en de wachtruimtes worden opgeknapt. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Beide perrons krijgen een glazen lift. De glazen liften maken het station nog toegankelijker en zorgen voor een open, veilige uitstraling. Meer informatie over het project is te vinden op  www.prorail.nl/projecten/station-arnhem-velperpoort

Eerste treinen op woensdag 19 augustus

Op woensdag 19 augustus vanaf 17:00 uur kunnen reizigers weer in- en uitstappen op station Arnhem Velperpoort. Tot die tijd rijden er bussen tussen Arnhem en Zevenaar. De treindienst tussen Zevenaar en Doetinchem is aangepast. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers