Megaklus in Naarden-Bussum bijna van start

Nieuws

11 juli 2019

ProRail voert deze zomer een megaklus uit in Naarden-Bussum. Dat gaat gebeuren van 3 t/m 25 augustus. Drie aannemers werken in opdracht van ProRail aan spoor (Dura Vermeer), station (K_Dekker) en faunapassages (Mobilis-Hegeman). Drie weken lang werken we dag en nacht door. Er rijden geen treinen in deze periode.

Spoor, station en faunapassages

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Ook in Naarden-Bussum. Daar gaan we deze zomer faunapassages bouwen en we werken aan het spoor en het station. Zo worden sporen inclusief bovenleiding en treinbeveiliging tussen de Karnemelksloot en het station Naarden-Bussum verwijderd. Hier worden twee sporen teruggebouwd. Tussen het station Naarden-Bussum en Bussum-zuid wordt het derde spoor verwijderd. Ook worden in dit gebied alle wissels verwijderd. Werkzaamheden tussen 3 en 26 augustus die hinder met zich mee kunnen brengen zijn onder andere transporten over de weg, werktreinen op het spoor, laswerkzaamheden op het spoor, asfalteerwerkzaamheden nabij de overwegen, de sloop van oude relaishuizen, het zeven van ballast en slijpwerkzaamheden aan de oude spoorbrug.

Wat betekent dit voor omwonenden?

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de spoorwerkzaamheden. Alle bewoners die binnen 100 meter van het spoor wonen, ontvangen deze week een brief van ProRail waarin we uitleggen wat we gaan doen en wat dit betekent. Onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld weersomstandigheden, zoals hitte) kunnen er in deze 23-daagse buitendienststelling altijd toe leiden dat afgeweken moet worden van de vooraf opgestelde planning. Er wordt 23 dagen lang 24/7 gewerkt.

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers