Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Meivakantie omvangrijke werkzaamheden station Heerlen

Nieuws

9 april 2019

Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei werken we non-stop aan de bouw van het nieuwe station Heerlen. Het gaat onder meer om het plaatsen van een glazen overkapping en het aanpassen van de bovenleiding. Vanwege de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Bekijk: Virtual Reality experience of Heerlen Railway Station

ProRail en aannemer Mobilis bouwen in opdracht van de gemeente Heerlen een nieuw station als onderdeel van Maankwartier: een mooi nieuw stukje Heerlen. Boven en rond het spoor verrijzen hier restaurantjes, winkels, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen én een nieuw station.

Werkzaamheden 

Een deel van de werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders is ervoor gekozen deze werkzaamheden uit te voeren tijdens de meivakantie. Het gaat onder meer om de bouw van een serre en overkapping, het verplaatsen van balken van de bovenleiding en het verleggen van kabels en leidingen. Ook worden er kunstwerken op de gevel geplaatst die zijn ontworpen door kunstenaar Michel Huisman, de bedenker van Maankwartier. 

Vernieuwen overwegen

Tussen en Sittard en Heerlen vernieuwen we in de meivakantie ook twee overwegen. Het gaat om de Geuweg in Sittard en de Oliemolenderweg in Spaubeek. Van beide overwegen vernieuwen we de bevloering en het spoor. Omdat de werkzaamheden mogelijk hinder kunnen veroorzaken worden omwonenden hierover tijdig geïnformeerd. 

Gevolgen treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Heerlen. Arriva en NS zetten snel- en stopbussen in. Raadpleeg de reisplanner voor het beste advies. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers