Meppel: treinen rijden weer

Nieuws

18 juli 2016

Update: treinverkeer rond Meppel rijdt weer. Vanaf vanochtend 05.30 uur was er bij Meppel een storing in het treindetectiesysteem, waardoor er minder treinen van en naar Meppel reden. Monteurs hebben de storing verholpen en de treinen kunnen sinds 11.30 uur weer hun normale loop nemen.

Alles op alles

Sinds de start van de treindienstregeling van vanmorgen reden er minder treinen rond Meppel. Dit was het gevolg van een systeemstoring. Onze monteurs hebben ter plaatse alles op alles gezet om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Helaas was de oorzaak lastig te vinden. De monteurs hebben alles nagelopen, nagemeten en hebben diverse onderdelen vervangen. Dit was een arbeidsintensieve klus die veel tijd heeft gekost. We betreuren de hinder die de reizigers hiervan ondervonden.

Nieuwe laklaag

Afgelopen weekend hebben wij de stalen spoorbrug over de Vecht bij Meppel van een nieuwe laklaag voorzien. Hierdoor was er maar één spoor beschikbaar, in plaats van twee. Meer informatie hierover lees je hier. Vanochtend bij het opstarten van het treinverkeer ontstond een storing in  treindetectiesysteem, waardoor onze Verkeersleiding een melding kreeg dat er een trein rijdt terwijl er geen trein reed.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers