Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Met de ECO RailRunner naar je werk

Nieuws

17 augustus 2022

Tot voor kort was het voor de collega’s van Strukton op het project PHS Rijswijk-Rotterdam een pittige wandeling om op hun werkplek te komen. De route van de bouwkeet in Rijswijk naar hun werkplek in het station van Delft is maar liefst twee kilometer, door de spoortunnel. Maar dat is nu verleden tijd, tegenwoordig pakken ze de ECO RailRunner: een soort golfkarretje dat zowel op de weg als op het spoor kan rijden.

Geen ideale situatie

In het station van Delft wordt momenteel flink gewerkt aan de uitbreiding van de sporen. De werklocatie is niet te bereiken met de auto en dus moesten werknemers lopen. Geen ideale situatie. Vooral aan het einde van de dag, wanneer je moe bent, is er een kans op vallen of struikelen. De wandeling kost bovendien veel tijd.

Volledig elektrisch

Strukton bedacht daarom samen met Riel Rail Systems een duurzame oplossing: de ECO RailRunner, een zespersoons karretje met terreinbanden én spoorwielen. Het voertuig is volledig elektrisch en heeft geen CO2-uitstoot of andere uitlaatgassen. Beter voor ieders gezondheid, zeker in een tunnel. De werknemers reizen nu sneller, veiliger én duurzaam op en neer.

De ECO RailRunner heeft een actieradius van 60 kilometer en gaat de hele dag mee. Tussendoor opladen is niet nodig, dat gebeurt ’s nachts bij de keet. Het voertuig is eenvoudig te bedienen en je kunt zelf het spoor in- en uitrijden. Superhandig!

De ECO RailRunner in actie
De ECO RailRunner in actie

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers