Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Met de trein op safari in Rotterdam

Nieuws

19 januari 2017

Treinreizigers die geregeld van en naar Rotterdam reizen en zo langs Diergaarde Blijdorp komen hebben er tijdelijk een attractie bij. Behalve gieren, giraffen en hyena's kunnen ze er nu ook de majestueuze bizons spotten.

Bekijk: Bizons op bezoek bij ProRail

Spoorwegdriehoek

De bizons lopen normaal gesproken op een terrein een eindje verder van het spoor, maar omdat de Rotterdamse dierentuin hun verblijf aan het opknappen is, staan ze tijdelijk op een andere plek: ‘de spoorwegdriehoek’. Dat is een stuk grond tussen drie spoorwegen, waar geen dierentuinbezoekers komen. De dieren voelen zich hier op hun gemak en trekken zich weinig aan van de langsrijdende treinen. Als ze over enkele maanden weer terugkeren, is hun vaste verblijf in de dierentuin voorzien van goede drainage en een nieuw hekwerk.

Transport

Het transport naar de spoorwegdriehoek verliep rustig. Op het filmpje van Diergaarde Blijdorp kun je zien hoe dat ging.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers