Met machinisten in gesprek over Schipholtunnel

Nieuws

3 september 2015

Vandaag, vrijdag 4 september, praten leden/machinisten van de FNV met president-directeur Pier Eringa over de oorzaken van de brand- en rookmeldingen in de Schipholtunnel.

Het aantal onterechte meldingen in de tunnel ligt dit jaar al op 9. De meldingen lijken te stagneren na een eerdere forse daling. En dat vindt niemand prettig, wij niet, de machinisten niet en de reiziger al helemaal niet. Bij een melding moet het treinverkeer in de Schipholtunnel immers meteen worden stilgelegd.

Medio augustus kondigde Eringa al een onafhankelijk onderzoek aan naar onterechte brandmeldingen. ProRail en NS  willen die meldingen beter begrijpen om ze samen te kunnen voorkomen.

Machinisten hebben een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid op het spoor: rook- of brandmeldingen worden altijd serieus genomen. Hun kennis, observaties en ervaringen nemen we daarom graag mee in het lopende onderzoek. Het onderzoek is dit najaar afgerond.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers