Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Metamorfose voor station Ravenstein

Nieuws

16 oktober 2018

Nieuwe bestrating, nieuwe ledverlichting en nieuw stationsmeubilair. Station Ravenstein, gelegen aan de spoorlijn tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen, gaat vanaf vrijdag 19 oktober drie dagen lang op de schop.

Bekijk: Station Ravenstein

Aannemer Dura Vermeer is in opdracht van ProRail inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In de nacht van donderdag op vrijdag 19 oktober wordt het treinverkeer stilgelegd en dat duurt tot en met zondag. De aannemer heeft dan drie dagen de tijd om de perrons te vernieuwen. Logistiek een flinke uitdaging. 

Voorbereidende werkzaamheden op station Ravenstein
Voorbereidende werkzaamheden op station Ravenstein

Aanpassen perrons 

Om te beginnen worden de keerwanden en de betegeling op de perrons vernieuwd. Ook worden de perrons iets breder gemaakt, wordt de hoogte aangepast en worden de toeleidende hellingbanen minder steil gemaakt. Het station krijgt duurzame perrontegels die zijn beoordeeld volgens het Cradle to Cradle principe. Dit houdt in dat het productieproces van de tegels is doorgelicht op materiaalkeuze, hergebruik en invloed op mens en milieu.  

Nieuwe meubilair en nieuwe verlichting 

Tegelijk met het vernieuwen van de perrons wordt ook het bestaande meubilair vernieuwd. Het gaat onder meer om de banken, de prullenbakken, de abri’s en de informatieborden. Ook de omroepinstallatie en de verlichting worden vernieuwd. Het station krijgt ledverlichting waardoor het energieverbruik flink naar beneden gaat. De abri’s worden pas in het laatste weekend van november vernieuwd. 

Station Ravenstein
Station Ravenstein

Ook elders werkzaamheden 

Naast de werkzaamheden op station Ravenstein wordt er ook gewerkt op station ’s-Hertogenbosch Oost. Hier vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de perrons. Daarnaast worden op het emplacement in Oss nieuwe schouwpaden aangelegd om het terrein voor de aannemer en vervoerders beter toegankelijk te maken. Tot slot worden er tussen ’s-Hertogenbosch en Ravenstein ook delen van het spoor vernieuwd. 

Gevolgen treinverkeer 

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober is er tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen geen treinverkeer mogelijk. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het beste reisadvies. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers