Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Meteorologische lente start met herfstweer

Nieuws

1 maart 2017

Vandaag, 1 maart, start de meteorologische lente. Van lekker voorjaarsweer is echter nog geen sprake. Net zoals de afgelopen dagen is er onstuimig weer voorspeld. Met morgen in de vroege ochtend aan de kust zelfs windstoten tot 100km/h.

Bekijk: Storingen door weersomstandigheden, zo lossen we het op! Een uitleg in animatie

24/7

De meteorologen van ProRail houden daarom de weersverwachting 24/7 in de gaten. Aan de hand van de verwachting of als de actuele situatie daartoe aanleiding geeft bepalen zij of er maatregelen nodig zijn.  

Wind

Door de harde wind kunnen bomen en takken op het spoor vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bovenleidingen door rondwaaiend materiaal. Mocht dit gebeuren, dan zorgen we ervoor dat het spoor weer zo snel mogelijk beschikbaar is. In de animatie zie je de gevolgen die weersinvloeden kunnen hebben op het treinverkeer.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers