Mist + kou = kans op rijp

Nieuws

5 december 2016

Het is koud en vannacht wordt er zo’n 7 á 8 graden vorst verwacht. In combinatie met mist kan door aanvriezing plaatselijk rijp op de bovenleiding ontstaan. Dit kan gevolgen hebben voor het treinverkeer. Check daarom morgenochtend voor vertrek de reisplanner.

Bekijk: Rijp op de bovenleiding

Rijp op de bovenleiding

Treinen hebben voldoende stroom nodig om goed te kunnen rijden. IJsvorming (rijp) op de bovenleiding vermindert het contact met de stroomafnemer op de trein. In het ergste geval krijgt de trein helemaal geen stroom en kan hij niet rijden. Maar de ijsvorming kan ook leiden tot slijtage en spanningswisselingen in de bovenleiding.

­Buitenland

Winters weer heeft niet alleen invloed op het treinverkeer in Nederland. Ook in andere Europese landen vormen sneeuw, vorst, ijzel  en rijp iedere winter weer een uitdaging. Onze Engelse, Franse, Belgische, Duitse, Zwitserse en  Oostenrijkse collega’s nemen ook allerlei maatregelen. We gaan regelmatig op bezoek bij deze landen kennis te delen.

Check de reisplanner 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers