Mobiel bereik op Utrecht Centraal verbeterd

Nieuws

20 januari 2020

T-Mobile, Vodafone en KPN hebben in samenwerking met ProRail en NS een nieuw toekomstbestendig netwerk voor mobiele communicatie geplaatst op station Utrecht Centraal om het mobiele bereik te verbeteren.

Verbetering

Door verbouwingen aan het drukste treinstation van Nederland in de afgelopen jaren en de toegenomen drukte bleek de mobiele verbinding niet optimaal. Daarom is er hard gewerkt aan een upgrade. Er is een volledig nieuw toekomstbestendig systeem ge├»nstalleerd dat zelfs geschikt is voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G. Hierdoor is de mobiele dekking en de capaciteit van het systeem nu een veelvoud van wat het eerst was. 

De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en zal het worden geoptimaliseerd wanneer dat nodig is.

Speciale ontworpen antennekappen

Bij het plaatsen van de nieuwe antennes is ook Bureau Spoorbouwmeester nauw betrokken geweest. Bij ver- en nieuwbouw van stations zorgen zij ervoor dat dit gebeurt conform het Spoorbeeld, het ontwerp- en vormgevingsbeleid van de spoorsector. Zo zijn er voor de nieuwe antennes speciale antennekappen ontworpen die ook op andere Nederlandse stations toegepast gaan worden. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers