Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Moderne treinbeveiliging voor de Havenspoorlijn

Nieuws

6 juni 2024

ProRail gaat op de Havenspoorlijn het huidige JADE-systeem vervangen door het assentelsysteem GAST-NL. Dat doen we samen met aannemers BAM en Dura Vermeer. Het gaat in totaal om twee contracten die in uitvoering gaan: perceel 1 Maasvlakte buitencontour en Yangtzehaven Zuid en perceel 3 Botlek, Europoort en Pernis.

Moderne treinbeveiliging

De Havenspoorlijn loopt van Barendrecht tot en met de Yangtzehaven op de tweede Maasvlakte. De spoorlijn speelt een cruciale rol in het transportnetwerk van de haven. De modernisering van de treinbeveiliging is een belangrijke stap in het verbeteren van de efficiënte en betrouwbaarheid van dit netwerk.

Kilometers aan kabeltracés

De werkzaamheden binnen de twee percelen starten in mei 2024 en worden naar verwachting afgerond in december 2026. Het project omvat de vernieuwing van circa 35 kilometer aan kabeltracés, aanpassing van relaishuizen en de plaatsing werkzoneschakelaars en assentellers. Om de impact op de dagelijkse operatie te beperken, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Dit gebeurt in zeven indienstellingstappen en met 14 grotere treinvrije periodes.

Startbijeenkomst

ProRail heeft op 13 en 27 mei in samenwerking met architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco een startbijeenkomst georganiseerd. Dit om nader kennis te maken met teams van de twee aannemers en om gezamenlijk te toosten op de samenwerking.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers