Monumentale perronkap volgende week terug op Driebergen-Zeist

Nieuws

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:03 uur

Station Driebergen-Zeist heeft volgende week zijn monumentale perronkap terug. ProRail begint in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober met het plaatsen van de oude kap en van nieuwe kappen. In negen dagen tijd ronden we de klus af. Het werk verrichten we ’s nachts, als er geen treinen rijden.

Vrijdag 18 oktober zijn we klaar met het plaatsen. In de weken erna werken we de kappen af zodat alles er piekfijn uitziet.

Transformatie

Het nieuwe stationsgebied van Driebergen-Zeist is in 2020 volledig getransformeerd, maar enkele oude onderdelen komen in hun ‘oorspronkelijke’ staat terug, zoals de monumentale perronkap. Vorige zomer, in augustus, werd hij tijdens de zestiendaagse buitendienststelling verwijderd en gedemonteerd.

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers