Mooie opkomst informatiebijeenkomsten spooruitbreiding Zwolle-Herfte

Nieuws

24 mei 2016

Circa honderd geïnteresseerden uit Zwolle waren woensdag en donderdag jl. aanwezig in zalencentrum Urbana en de Nieuwe Buiten sociëteit om tekst en uitleg te krijgen over het “Ontwerptracebesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”. Planontwikkelaar Martin de Vries en Erik Schwencke lichtten het ontwerptracébesluit toe en de fase waarin het project zicht bevindt (indienen zienswijzen). Vragen werden door aanwezige deskundigen van ProRail en Movares met behulp van kaarten en onderzoeksrapporten beantwoord.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft op 4 april jl. het “Ontwerptracébesluit Spooruitbreiding Zwolle – Herfte” vastgesteld. Van donderdag 21 april tot en met woensdag 1 juni 2016 ligt het ontwerptracébesluit conform de zienswijzenprocedure overeenkomstig de Tracéwet ter inzage. Op grond daarvan kunnen inwoners en overheden in deze periode kennis nemen van en zienswijzen kenbaar maken over de inhoud van het ontwerptracébesluit.

Meer informatie of vragen?

Uitgebreide informatie over het ontwerptracébesluit is beschikbaar op www.platformparticipatie.nl/zwolleherfte. Hier vindt u onder andere alle documenten van het ontwerptracébesluit en alle achtergronddocumenten.
Voor vragen over de procedure en het indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met de directie Participatie, telefoonnummer 070 - 4568 999.

Noord-Nederland en de Randstad beter bereikbaar

Station Zwolle behoort tot de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland en is een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. De spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte is onderdeel van het project ZwolleSpoort. Dit project maakt het station en het spoor van Zwolle klaar voor de toekomst. Ook is de spooruitbreidng een belangrijke schakel in het Spoorplan Noord-Nederland. Het hele spoorvervoersnetwerk in het noorden wordt aangepakt en verbeterd. De noordelijke provincies worden daardoor beter bereikbaar.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers