Neem de tijd om een stationsklok te winnen

Nieuws

17 november 2015

Het is hoog tijd voor de officiële opening van de nieuwe stationshal van Arnhem. Ja, we tellen al weken af naar dit mooie moment. Om er een blijvend tintje aan te geven, hebben we speciaal voor de ‘liefhebbers van de tijd’ een leuke actie.

Stationsklokken 

Toen wij in april bekend maakten dat alle stationsklokken in Nederland vervangen worden, bleef de telefoon bij ons team publiekcontacten maar rinkelen. Veel liefhebbers en verzamelaars willen een exemplaar. Nu geven wij twee echte stationsklokken weg en zes centraal bediende treinaanwijzers. 

Voor altijd half vier

De centraal bediende treinaanwijzers, ook wel CTA bakken genoemd, zijn geen kleine jongens. Ze zijn ongeveer 270x60x80 cm (LxBxH) en wegen zo’n 50 kg. Van de zes CTA bakken die wij weggeven zijn er vijf met klok en eentje zonder klok (zie foto's). Je kunt er echter geen reisinformatie op ontvangen op je zolderkamer en ook het klokje tikt niet zoals die… op het station tikt. Ze doen het namelijk niet meer en dus puur decoratief. 

Zo maak je kans

Doe mee en maak kans op één van de stationsklokken of centraal bediende treinaanwijzers. 

1.    Fotowedstrijd

Maak een mooie of geinige foto of selfie op/van/voor station Arnhem. Ja, photoshoppen of ouderwets knip en plakwerk mag ook. Je vindt veel foto's van Arnhem op onze website. Deel de foto vervolgens op Facebook, Twitter en/of Instagram en natuurlijk met ProRail. Gebruik hierbij de volgende drie hashtags: #stationArnhem #ProRail #win zodat we jouw inzending kunnen terugvinden. Onder alle inzendingen verloten we één klok en vijf centraal bediende treinaanwijzers. 

2.    Retweet

Retweet onze tweets over de actie en plaats zelf een leuke tweet over station Arnhem waarin je deze drie hashtags gebruikt: #stationArnhem #ProRail #win. Onder alle retweeters verloten we één klok en één CTA. 

Meedoen kan tot één week na de opening, dus tot en met 26 november. Daarna worden de winnaars gekozen en bekendgemaakt via een blog en social media.

Over Arnhem

In Arnhem heeft ProRail samen met NS en de gemeente Arnhem een compleet nieuwe stationshal gebouwd. Een paar jaar geleden zijn er al extra sporen en perrons aangelegd. Deze vernieuwing heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit kan groeien op de spoorlijnen van en naar Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. De bouw van de stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail zit midden in de grootste stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Bestaande stations groeien uit hun jasje en is er meer behoefte aan nieuwe stations. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden. Ook maakt ProRail tal van kleinere stations beter toegankelijk met liften en roltrappen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers