Negen dagen spoorwerk tussen Apeldoorn en Zutphen

Nieuws

Gepubliceerd op 17 juni 2022

Van zaterdag 25 juni tot en met maandag 4 juli vernieuwen we het spoor tussen Apeldoorn en Zutphen. Hiermee zorgen we ervoor dat het spoor in goede conditie blijft en weer vele jaren mee kan. Tijdens de werkzaamheden zet Arriva vervangend busvervoer in.

Nu en in de toekomst

In Nederland rijden steeds meer treinen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor nu en in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer. We vernieuwen de spoorstaven, het ballastgrind en de dwarsliggers.

Lees hier waarom, hoe en met wie ProRail het spoor vernieuwt.

Dag en nacht aan het werk

Om het werk goed, snel en veilig uit te voeren, werkt aannemer BAM dag en nacht door. De aannemer vernieuwt 14 kilometer spoor, 18.000 dwarsliggers en 18 ton ballastgrind. Ook worden meerdere overwegen op het traject vernieuwd.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Apeldoorn en Zutphen. Arriva raadt reizigers aan voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers