Negen dagen werk op Zutphen-Winterswijk

ProRail werkt tijdens de meivakantie van 21 t/m. 30 april aan het spoor tussen Zutphen en Winterswijk. In deze periode rijden er geen treinen, maar bussen. Hieronder meer informatie over de werkzaamheden.
Een voorbeeld van spoorvernieuwingswerkzaamheden
Een voorbeeld van spoorvernieuwingswerkzaamheden

Grootschalige spoorvernieuwing

We waren al in oktober 2016 bezig met spoorvernieuwing tussen Zutphen en Winterswijk en daar gaan we in de meivakantie van 2017 mee verder. Dit soort onderhoud is nodig om het spoor zo betrouwbaar mogelijk te houden. Op verschillende locaties op dit traject vinden deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats, aaneengesloten tussen vrijdagavond 21 april (21.00u) en maandagochtend 1 mei (05:00u, voor start treindienst). 

Werklocaties

  • Tussen het station Vorden en de Kostedeweg in Vorden vernieuwen we de ballast (spoorgrind)
  • Op een drietal locaties vernieuwen we het complete spoor. De spoorstaven, dwarsliggers (bielzen) en ballast (spoorgrind) wordt hierbij vervangen. Ook worden spoorwegovergangen vernieuwd. Tussen de Vordenseweg (N319) nabij Ruurlo en de Vordenseweg/Stationsstraat in Ruurlo. 
  • Idem tussen de Kempersweg in Beltrum en De Stegge in Lievelde. 
  • Idem vanaf de Korenburgerveenweg Winterswijk tot 700 meter in de richting van Vragender.

Overwegen

Vanwege de werkzaamheden worden een groot aantal overwegen afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Meer informatie over de omleiding vindt u op de website van de gemeente of in het plaatselijk huis-aan-huisblad. Meer informatie vindt u ook hier.

Reisplanner

Dergelijke grootschalige spoorvernieuwingswerkzaamheden kunnen helaas niet uitgevoerd worden zonder overlast voor reiziger, weggebruikers en omwonenden.. De werkzaamheden worden met opzet in periodes gepland waarin de reizigersaantallen lager zijn dan gemiddeld, zoals in nachten, weekenden en vakanties. Er is wel vervangend vervoer: we raden u aan uw reis vlak voor vertrek te plannen met behulp van de reisplanner

 

Gepubliceerd op