Nieuw perron Ommen in gebruik

Nieuws

19 februari 2019

Reizigers op station Ommen hebben veel meer ruimte nu dinsdagochtend 19 februari het nieuwe zijperron in gebruik is genomen. Door ook hier treinen te laten stoppen, kan de drukte op het station beter worden gespreid.

Van één naar twee perrons

Onder het motto “Nu nog wat krap, straks meer ruimte” is ProRail in oktober 2018 gestart met de bouw van het nieuwe zijperron. Voor de aanleg moest wel een strook parkeerplaatsen worden verplaatst naar een andere locatie. Station Ommen kende voorheen alleen een zogeheten eilandperron dat tussen twee sporen in ligt. Dat was erg smal. Nu heeft het station twee perrons en is er meer ruimte ontstaan voor de reizigers. Treinen die gelijktijdig aankomen en vertrekken hebben een eigen perron.  

Weekendwerk

Afgelopen weekend werd er nog hard gewerkt op station Ommen aan de bouw van het nieuwe perron. Beide perrons zijn voorzien van nieuw perronmeubilair, wachtruimten en nieuwe bestrating. Ook is er energiezuinige ledverlichting aangebracht. Tegelijkertijd werd er ook perronspoor vernieuwd. Daarbij werden spoorstaven, dwarsliggers (bielzen) en ballast (spoorgrind) vervangen. 

Perronkoeken 

Vandaag doen de eerste treinen het nieuwe zijperron aan. Reizigers werden vanmorgen op het vernieuwde station welkom geheten en getrakteerd op ontbijtkoeken.

 

Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk deelt koeken uit op het nieuwe perron van station Ommen 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers