Nieuw relais­gebouw in Didam

Nieuws

13 maart 2019

Voor de aanleg van het nieuwe dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam heeft Strukton Rail een relaisgebouw geplaatst. Het gebouw biedt huisvesting aan de vernieuwde en aangepaste treinbeveiliging, van zowel het huidige als het nieuwe spoor, tussen Didam en Zevenaar.

Het nieuwe gebouw grenst aan het station in Didam en vervangt vrijwel alle huidige buitenkasten bij het stationsgebied. Als de verdubbeling van het spoor klaar is, wordt de directe omgeving van het relaisgebouw in overleg met de buurt voorzien van een nieuwe groeninrichting. In het zogenaamde groenherstelplan wordt door ProRail en Strukton in overleg met de gemeente Montferland en de bewoners gezocht naar een evenwichtige groeninvulling. Die past in deze omgeving, veilig en onderhoudbaar is en dat het gebouw zo veel mogelijk op een natuurlijke wijze in de omgeving wordt opgenomen. De bouw van het nieuwe gebouw heeft geen overlast veroorzaakt voor de reizigers.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers