Nieuw stadspark op oude spoorbaan

Nieuws

20 januari 2017

Een jaar geleden deed ProRail een stukje spoor van de hand, een deel van de Oosterspoorbaan in Utrecht. Op initiatief van de buurt heeft de gemeente er nu een mooi stadspark van gemaakt. Zondagmiddag 22 januari is de feestelijke opening.

Van goederenlijn naar fiets & wandelpark

De Oosterspoorbaan is in 1874 aangelegd als verbinding tussen Utrecht en Hilversum en werd veel gebruikt voor goederenvervoer. Het deel ten zuiden van het Spoorwegmuseum verloor haar functie en vroeg om een nieuwe ontwikkeling. Denk daarbij aan een strook van 900 meter met een oppervlakte van 22.000 m2. Dat is omgevormd naar een nieuw fiets & wandel park. Een verbinding tussen de binnenstad van Utrecht en het Kromme Rijngebied. Een prachtig park waar ruimte is voor buurtinitiatieven om het een nog mooiere plek voor de omgeving te maken. Ter herinnering aan het spoorse verleden zijn de oude bovenleidingsportalen blijven staan. Meer informatie? Kijk op http://www.oosterspoorbaan.nl

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers