Nieuw startstation voor E-lijn 'schuif' dichterbij

Nieuws

20 oktober 2015

Het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) krijgt steeds meer vorm. Afgelopen weekend hebben we het tweede spoordek naar het nieuwe startstation bij Den Haag CS ingeschoven. Een mijlpaal want het uitzicht rond het Prins Bernhardviaduct in Den Haag verandert hiermee voor altijd.

Het Haags Startstation Erasmuslijn is het nieuwe aankomst- en vertrekstation van de Randstad E-lijn tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Slinge. Momenteel eindigt die verbinding op spoor 11 en 12 van station Den Haag Centraal. Om meer ruimte op het spoor te maken, krijgt de E-lijn een nieuwe halte. Afgelopen zomer hebben we het eerste spoordek van het HSE ingeschoven. Nu ligt nummer twee op zijn plek. Het derde en laatste deel wordt nu afgebouwd op zijn definitieve plek. Dit deel wordt dus niet geschoven.

500.000 kilo

Het tweede spoordek bestaat uit 10 segmenten en heeft een lengte van 64 meter. Dit dek weegt 500.000 kilogram. Afgelopen weekend is het dek in zijn geheel 70 meter op geschoven, waarbij we 'slagen' van 60 centimeter per keer maakten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers