Nieuw station Lansingerland-Zoetermeer smaakt naar meer

CEO Pier Eringa van ProRail heeft vrijdag 17 mei met onder meer staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), NS-baas Roger van Boxtel en de burgemeesters van Zoetermeer en Lansingerland het nieuwe station geopend. Het nieuwe station is een prachtig architectonisch bouwwerk waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen in één knooppunt tussen Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag.
Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer
Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer

Het treinstation is begin december 2018 in gebruik genomen. Het aantal treinreizigers ligt al ruim boven verwachting. Dagelijks zijn er gemiddeld 800 tot 900 in- en uitstappers. Vanaf zondag 19 mei gaat ook de RandstadRail rijden.

Blik op de trappen

Dit smaakt naar meer

Het nieuwe station belichaamt wat Pier Eringa graag meer zou zien in den lande. Onlangs pleitte hij voor meer nieuwe, middelgrote stations in Nederland in de komende tien jaar. “Dit is een voorbeeld van zo’n nieuw station. Het maakt het treinverkeer in Nederland fijnmaziger en neemt een voorschot op het openbaar vervoer van de toekomst. We moeten sneller en makkelijker op onze eindbestemming kunnen komen. En dat het liefst via mooie stations die de reiziger het nodige comfort bieden, zoals dit architectonische hoogstandje,” aldus Eringa.

Perron van het nieuwe station

Bijzondere samenwerking

De gemeente Zoetermeer heeft het station gebouwd inclusief perrons, liften en trappen. Ook verzorgde de gemeente in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren. ProRail richtte zich in opdracht van de gemeente Zoetermeer op de benodigde werkzaamheden aan het spoor, de spoorbeveiliging en de bovenleidingen. Normaal gesproken heeft ProRail de integrale leiding in dergelijke projecten. Kijk hier voor meer informatie over het nieuwe station.

 

 

 

Gepubliceerd op