Nieuw stationnetje voor Rotterdam

Nieuws

11 maart 2016

Rotterdam heeft er nieuw station bij. Op 10 maart is station Bergweg Rotterdam feestelijk geopend. Maar je kunt geen trein pakken vanaf dit stationnetje...

Restauratie Hofpleinlijn

De trein rijdt er sinds 2010 namelijk al niet meer. Station Bergweg was één van de vijf Rotterdamse treinstations van de voormalig Hofpleinlijn, een treinverbinding tussen het Rotterdamse stadscentrum en het strand van Scheveningen, die in 1907 in bedrijf werd genomen. Het station van architect Sybold van Ravesteyn is gerestaureerd en klaar gemaakt voor exploitatie. JagerJanssen Architecten uit Rotterdam maakte het ontwerp van de renovatie.

Hippe Hofbogen

De treinhalte ligt op het Hofpleinviaduct boven de kruising met de Bergweg in Rotterdam Noord. Ook de gevels van de bogen van de Teilingerstraat tot station Bergweg zijn gerenoveerd. De Hofbogen zijn een verzamelplek geworden van bijzondere ondernemers op het gebied van food, fitness en design. Inmiddels een begrip in Rotterdam en verre omstreken, ze zijn zelfs opgenomen in de Lonely Planet. 

Wat doet ProRail hier?

ProRail werkt samen met Hofbogen BV aan de renovatie en restauratie van de Hofbogen. ProRail haalt alle spoorse voorzieningen op het dak weg. Spoorstaven, dwarsliggers, grind en bovenleidingportalen worden verwijderd. Daarna wordt het dak als openbare ruimte geschikt gemaakt.
De aanbesteding is op 10 maart gestart. Het weghalen begint naar verwachting na de zomer van 2016.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers