Mirjam van Velthuizen–Lormans nieuwe CFO ProRail

Nieuws

1 juli 2021

Mirjam van Velthuizen–Lormans is door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Met deze benoeming wordt Mirjam lid van de raad van bestuur van ProRail.

Per 1 november

De benoeming vond plaats op voordracht van de raad van commissarissen van ProRail. Op dit moment is Mirjam lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. In die functie is zij als CFO verantwoordelijk voor digitalisering, organisatieontwikkeling, facilities en financiën. Op 1 november 2021 start zij bij ProRail in haar nieuwe functie.

'Ervaren bestuurder'

Voorzitter van de raad van commissarissen Hans Alders: “Met Mirjam haalt ProRail een ervaren bestuurder in huis, die goed past bij ProRail. Zij werkt al ruim 25 jaar in het publieke domein in uiteenlopende functies. Met deze schat aan ervaring kan zij bijdragen aan de opgave waar ProRail de komende jaren voor staat. Zij staat bekend als aanjager van vernieuwing en digitalisering binnen een organisatie. De raad is blij met haar komst en kijkt uit naar de samenwerking.”

'Waardevolle kwaliteiten'

Ook John Voppen, CEO van ProRail, ziet uit naar de samenwerking.” Wij zijn verheugd Mirjam als CFO te verwelkomen in onze raad van bestuur. Ze is een inspirerende bestuurder met strategisch inzicht en heeft een doeltreffende manier van aanpakken. Dat zijn waardevolle kwaliteiten die in combinatie met haar ervaring , instelling en persoonlijkheid zullen bijdragen aan onze ambities. Zij past uitstekend bij de maatschappelijke rol die ProRail in de samenleving inneemt. We kijken dan ook uit naar haar komst en waardevolle toevoeging.

Mirjam volgt Hans van Leeuwen op, die is gestopt om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen. Nynke Dalstra vervult de CFO-rol op interimbasis tot de komst van Mirjam.

Opgave ProRail

Elke dag weer zorgen we ervoor dat de treinen veilig rijden en we mensen en goederen naar hun bestemming kunnen brengen. Daarnaast staan we de komende twintig jaar voor de taak om samen met de spooraannemers, vervoerders en de overheid de capaciteit van het OV te vergroten. Ook werken we mee aan de verlichting van de woningnood door bouwen bij stations en sporen mogelijk te maken.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers