Nieuwe entree voor station Tilburg

Nieuws

11 juli 2016

Een historisch moment voor Tilburg vandaag. Met de ingebruikname van de noordelijke entree heeft het station voor het eerst in de geschiedenis een interwijkverbinding en kunnen reizigers door het station van noord naar zuid.

De nieuwe entree werd vanmiddag feestelijk geopend door regiodirecteur InĂ©s Plasmans van ProRail, wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau van NS. Maar de 10-jarige Czar van Engelen ging er met de eer vandoor. Hij mocht balancerend op een bal als eerste door de nieuwe uitgang naar buiten rollen. 

Burgemeester Stekelenburgplein 

De noordelijke entree kon vandaag in gebruik worden genomen na oplevering van het eerste deel van het nieuwe Burgemeester Stekelenburgplein. De rest van het plein zal de komende maanden door de gemeente worden afgebouwd in fases. Voor de reizigers staat op het plein al een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling. 

Station Tilburg

Station Tilburg wordt gerenoveerd en uitgebreid omdat het niet meer is berekend op het groeiend aantal reizigers. Daarom heeft het station een nieuwe bijna 42 meter brede reizigerspassage gekregen die onder de sporen het noorden en zuiden met elkaar verbindt. Zo heeft het vernieuwde station ook een entree aan de noordkant. Andere belangrijke verbeteringen zijn de liften en roltrappen naar alle perrons zodat mensen, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, zelfstandig kunnen reizen. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers