Nieuwe fase, opsplitsing PHS Meteren-Boxtel in twee projecten

Nieuws

23 december 2020

Het project PHS Meteren-Boxtel is opgesplitst. ProRail heeft alle werkzaamheden op het traject Meteren-Boxtel in Gelderland samengebracht onder de naam ‘PHS Zuidwestboog Meteren’ en de werkzaamheden in Brabant onder de naam ‘PHS Den Bosch-Vught’. De reden is dat het project een nieuwe fase is ingegaan, namelijk de voorbereiding van de bouw. Dit betekent dat wij onder deze projectnamen gaan communiceren over de werkzaamheden.

Wat valt onder welk project

PHS Zuidwestboog Meteren bevat de aanleg van de aftakking van de Betuweroute op de spoorlijn Utrecht –  ’s-Hertogenbosch bij Meteren, de verlegging van de Markkade en de aanleg van het onderstation in Hedel. De geluidssaneringsmaatregelen in Zaltbommel en Maasdriel worden door het programma MJPG gerealiseerd. Alle werkzaamheden in Den Bosch en alle aanpassingen in Vught vallen onder het project PHS Den Bosch-Vught. Dit betreffen:

  • uitbreiding van drie naar vier sporen tussen 's-Hertogenbosch en aansluiting Vught (inclusief het opheffen van vijf overwegen);
  • de verdiepte ligging in Vught; 
  • milieumaatregelen ter beheersing van de effecten van onder meer trillingen, externe veiligheid en geluid; 
  • geluidschermen in de gemeente Vught (MJPG-project). 

Het komende jaar staat het project PHS Den Bosch - Vught in het teken van de voorbereiding van de uitvoeringsfase van het project. Als onderdeel van deze voorbereiding zullen wij ook starten met het archeologisch onderzoek, de verlegging van kabels en leidingen en diverse andere onderzoeken. U zult regelmatig mensen hiervoor buiten zien lopen. Over de planning van deze werkzaamheden brengen wij u op de hoogte als de exacte data bekend zijn. Voor alle volledigheid: beide projecten moeten gereed zijn, voordat de goederentreinen over de nieuwe route kunnen rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers