Nieuwe fietsenstalling op komst op de Zuidas

Nieuws

4 april 2017

De bouw van de 3e ondergrondse fietsparkeergarage op de Amsterdamse Zuidas is begonnen. Over een jaar is de stalling klaar, geschikt voor 3.500 fietsen. Mede dankzij ProRail.

Steeds drukker op de Zuidas

Op de Zuidas werken heel veel mensen, het is een belangrijk economisch centrum. En steeds meer mensen reizen met de trein via station Amsterdam Zuid, dat telt nu 100.000 reizigers per dag en dat worden er zo'n 250.000 in 2030. Veel mensen komen op de fiets naar hun werk of naar het station, en het aantal fietsparkeerplaatsen is nu al nauwelijks toereikend. Soms staat er 's ochtends een 'files' voor de bestaande fietsenstalling op het Zuidplein. Daarom bouwt ProRail met de gemeente Amsterdam, de projectorganisatie Zuidasdok en de Vervoerregio Amsterdam een derde stalling. Die gaat in 2018 open en biedt dan ruimte aan 3.500 fietsen. Naast de stallingen Mahlerplein (3.000 plaatsen) en Zuidplein (2.500 plaatsen) telt de Zuidas dan 9.000 fietsparkeerplekken. Uiteindelijk moeten dat 15.000 plekken worden.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers