Nieuwe folder: spoorvernieuwing van september tot eind december

Nieuws

17 september 2015

Tot eind december staan er rond Utrecht Centraal de nodige werkzaamheden gepland in verband met de spoorvernieuwing. In de nieuwe folder staat precies wat er wanneer gebeurt.

De komende tijd zal de nadruk liggen op de vernieuwing van perron 7, de bijbehorende sporen 18 en 19, en de bovenleiding. Het perron zelf wordt breder en een mooie nieuwe perronkap maakt het geheel straks af, samen met nieuw, duurzaam meubilair. Vanaf april 2016 kunnen reizigers hier terecht.

Aan de zuidzijde van perron 7 komt een tunnel, waarlangs machinisten naar de treinen kunnen lopen. Aan de noordzijde van het station worden de sporen op de fly-over vernieuwd, en in de Noordertunnel zijn er werkzaamheden aan de verlichtingspanelen.De spoorvernieuwing heeft met enige regelmaat gevolgen voor het treinverkeer. Voorkom daarom verrassingen en raadpleeg voor vertrek altijd even de NS Reisplanner op ns.nl.

Lees meer over de werkzaamheden in de folder spoorvernieuwing rond Utrecht medio september tot eind 2015 (pdf).

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers