Nieuwe keersporen voor Tata Steel

Nieuws

28 oktober 2016

In Beverwijk heeft ProRail deze week nieuwe keersporen opgeleverd, ze zijn inmiddels in gebruik. Goederentreinen die uit de Velsertunnel komen kunnen nu makkelijk keren om naar Tata Steel te rijden. Zo ontstaat ruimte voor reizigerstreinen op de drukke Zaanlijn, tussen Amsterdam en Den Helder.

Bekijk: ProRail vernieuwt: Nieuwe sporen voor Tata Steel

Een flinke verbetering

Over een traject van ca. 1,3 kilometer is het spoor bij Beverwijk van 2 naar 4 sporen uitgebreid door de verlenging van het bestaande keerspoor en de aanleg van een nieuw keerspoor. Naast de aanleg van de nieuwe sporen zijn tevens geluidsschermen geplaatst en wordt een onderdoorgang aangelegd ter vervanging van de bestaande overweg Aagtenpoort. In de komende maanden wordt de onderdoorgang afgerond en de openbare ruimte heringericht waarna het project ‘maatregelen Beverwijk’ medio 2017 volledig wordt opgeleverd. In de video legt bouwmanager Albert Hazeleger uit hoe we het project hebben aangepakt in het weekend van 21 oktober.

Bereikbaarheids Offensief Randstad

Het project maatregelen Beverwijk maakt onderdeel uit van het Programma Bereikbaarheids Offensief Randstad (BOR) RegioNet. Dit programma bestaat uit 14 deelprojecten die tot doel hebben de kwaliteit en capaciteit van de railinfrastructuur in de noordelijke Randstad te verbeteren. ProRail voert BOR Regionet uit in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam, dit is een samenwerking van de gemeenten Amsterdam en Almere, de provincies Flevoland en Noord-Holland, en Stadsregio Amsterdam. De oplevering van de keersporen in Beverwijk is een belangrijke mijlpaal in de afronding van alle BOR Regionet projecten volgend jaar.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers