Nieuwe lekkernij: 'De Spoorkoek'

Nieuws

1 september 2017

Speciaal voor Burendag 2017 heeft Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, ook wel bekend van 'Heel Holland Bakt', de Spoorkoek ontwikkeld. Tijdens Burendag op 23 september deelt ProRail gratis koffie en Spoorkoeken uit op verschillende locaties in heel Nederland. Maar eerst: even proeven!

Op woensdag 30 augustus is een aantal gelukkige proefkonijnen op bezoek geweest bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Daar vindt namelijk een magisch proces plaats: de ontwikkeling van de Spoorkoek! De proefkonijnen kregen de kans om de koeken alvast voor te proeven en met succes: de koeken hebben een heerlijke bite, kraken lekker en smaken heerlijk.

Burendag 

Op 23 september is het nationale Burendag. Dit is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met de buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het moet een dag zijn waarop gezellig samenkomen centraal staat en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar. Aan deze dag doen ook veel grote bedrijven mee, zo ook ProRail.

ProRail heeft buren door heel Nederland

Het spoor ligt door heel Nederland. Voor iedere Nederlander is het spoor nooit ver weg. De mensen die dichtbij of aan het spoor wonen noemt ProRail 'omwonenden van het spoor'. ProRail beschouwt deze omwonenden als buren en daar moet je goed voor zijn. Het spreekwoord luidt immers: beter een goede buur dan een verre vriend. Om een goede buur te zijn vinden er continu gesprekken plaats tussen de omwonenden en de spoorbeheerder om overlast van het spoor snel op te lossen óf voor te zijn.

Gesprek + koffie + Spoorkoek

Op Burendag 2017 staat ProRail op strategische plekken door heel Nederland met koffietrucks. Onder het genot van een bakje koffie en een Spoorkoek gaat de spoorbeheerder daar graag het gesprek aan met de buren van het spoor. Iedereen is welkom!

Houd prorail.nl in de gaten om te zien waar de koffietrucks komen te staan.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers