Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Nieuwe liften station Maastricht Randwyck klaar

Nieuws

21 november 2018

Ze zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme. Bovendien kun je nu ook naar buiten kijken. De nieuwe liften op station Maastricht Randwyck zijn een week eerder dan gepland in gebruik genomen

Transparante liftschachten

Eind augustus startten de werkzaamheden om de liften te vernieuwen en werden de liften buiten gebruik gesteld. In iets meer dan tweeënhalve maand zijn de oude liften verwijderd, de nieuwe geïnstalleerd en de liftschachten deels transparant gemaakt. 

Hierdoor valt er nu daglicht naar binnen en is de sociale veiligheid verbeterd. Mensen kunnen nu immers zien wat er in de lift gebeurd. Na zorgvuldig en grondig testen zijn de liften vanmiddag in gebruik genomen. 

100 liften op 30 stations

Stations moeten goed bereikbaar zijn, voor iedereen. En om dat in de toekomst zo te houden, vervangt ProRail de liften die aan het einde van hun levensduur zijn. ProRail gaat de komende tien jaar zo’n honderd liften vervangen, op dertig stations. De nieuwe liften die geplaatst worden zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers