Nieuwe liften station Zaltbommel klaar

Nieuws

5 juli 2018

Station Zaltbommel is weer goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Vandaag worden twee nieuwe liften in gebruik genomen. Ze zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Het vernieuwen van de oude liften - die aan het einde van hun levensduur waren - heeft zo’n vier maanden geduurd. Het station was tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor mensen die van een lift afhankelijk zijn. Zij konden omreizen en werden indien nodig door ProRail met een taxi naar het dichtstbijzijnde, toegankelijke station gebracht. In de tussentijd is er door aannemer Knipscheer keihard gewerkt aan de bouw van de nieuwe liften. Deze zijn geheel volgens planning deze week in gebruik genomen. 

Lees verder onder de foto

Station Zaltbommel ligt op een spoordijk
Station Zaltbommel ligt op een spoordijk

100 liften, 30 stations 

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt daarom hard aan een treinreis zonder obstakels. Om onnodige storingen te voorkomen worden in de komende 10 jaar zo’n 100 liften vervangen, op 30 stations. Zaltbommel is de eerste in de reeks. Later dit jaar krijgen ook de stations van Voorburg, Maastricht Randwijck en Winsum nieuwe liften. En in 2019 zijn de stations van Den Bosch Oost en Maastricht aan de beurt.

Nieuwe lift op station Zaltbommel
Nieuwe lift op station Zaltbommel

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers