Nieuwe onderdoorgang Tricht geopend

Nieuws

3 juli 2020

Weer een overweg minder. In het Gelderse Tricht is vandaag een nieuwe onderdoorgang in gebruik genomen. De mijlpaal valt samen met de start van omvangrijke werkzaamheden die 38 dagen gaan duren.

Tussen Amsterdam en Eindhoven rijden steeds meer treinen. Daarom is er extra ruimte nodig op het spoor en passen we het spoor in Geldermalsen en Tricht aan. Het werk is onderdeel van het project PHS (Programma Hoogfrequent Spoorvervoer). Ook vernieuwen we station Geldermalsen. De werkzaamheden starten op 3 juli en duren tot (en met??) 9 augustus. Er is dan geen of minder treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen. 
 

Nieuwe onderdoorgang 

 
Direct bij de start van de werkzaamheden was er een prachtige mijlpaal. Na jaren voorbereiding en bouwen werd zaterdag 4 juli een nieuwe onderdoorgang in Tricht in gebruik genomen. Alle weggebruikers kunnen nu veilig onder het spoor door. De overweg Lingedijk is per direct buiten gebruik gesteld. Alle apparatuur zal worden verwijderd. 
 
 
38-dagen non-stop 
 
De komende weken gaan er nog veel meer werkzaamheden plaatsvinden. Hieronder een overzicht per locatie: 
Station Geldermalsen
Inhijsen van de reizigerstunnel bij station Geldermalsen
Aanpassen van de ligging van de sporen zodat er eind 2021 meer treinen kunnen rijden
Het bouwen van een tijdelijk oostelijk zijperron en een westelijk zijperron gedurende de werkzaamheden
Inkorten van het middenperron
Plaatsen van geluidsschermen
Randweg in Tricht
Inrijden van een tunnel
Damwanden aanbrengen ter hoogte van het spoor
Ballast en spoorstaven terugplaatsen boven de tunnel
Nieuwsteeg in Tricht
Damwanden en palen aanbrengen voor de toekomstige onderdoorgang
Lingedijk in Tricht
Onderdoorgang Lingedijk open stellen
Overweg uit dienst nemen
Meer zien? 
 
Meer zien van het project? Kijk mee met de webcam of bekijk de video waarin je een update krijgt van de werkzaamheden in de afgelopen weken. Foto’s van het project vind je hier. Ook kun je zien wat er allemaal met het station Geldermalsen gaat gebeuren.
Zes weken beperkt treinverkeer
We werken van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus 2020 dag en nacht in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS en Arriva zetten bussen in. Wij adviseren reizigers voor vertrek een reisplanner te raadplegen. Vanaf maandag 10 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers