Nieuwe onderdoorgang Venlo geopend

In Venlo is maandagochtend de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel op bedrijventerrein Trade Port Noord geopend. De tunnel werd in april nog onder grote belangstelling op zijn plek geschoven.

Fiets-en voetgangerstunnel in Venlo geopend

Op de fiets reden gedeputeerde Twan Beurskens van de provincie Limburg, regiodirecteur Inés Plasmans van ProRail en directeur Ruud van Heugten van bedrijventerrein Trade Port Noord vanochtend door de tunnel heen. En daarmee werd de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die Trade Port Noord verbindt met Trade Port West officieel geopend.

De nieuwe tunnel in VenloIn april werd de tunnel onder grote belangstelling op zijn plek geschoven

Sneltreinvaart

De bouw van de tunnel startte begin dit jaar en verliep zeer voorspoedig. In sneltreinvaart werd de 700.000 kilo wegende tunnel in april op zijn plek geschoven. De afstand van 30 meter werd in iets meer dan twee uur overbrugd. Een mooi staaltje vakwerk van bouwbedrijf Heijmans samen met ProRail.

De bikkels van HeijmansDe mannen van bouwbedrijf Heijmans

Opheffen overweg

Nu de tunnel is geopend kan worden gestart met het opheffen van de vlakbij gelegen overweg Heierhoevenweg. ProRail is daar blij mee omdat overwegen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en het treinverkeer kunnen verstoren. Hoe minder overwegen, hoe beter! De overweg wordt zo snel mogelijk afgesloten en zal het komende jaar definitief worden verwijderd.

Gepubliceerd op

Gerelateerde projecten