Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Nieuwe passage station Tilburg bijna klaar voor gebruik

Nieuws

30 november 2015

Aanstaande vrijdag is het zover; dan wordt de nieuwe reizigerspassage op station Tilburg in gebruik genomen. Na het inschuiven van de passage vorig jaar de grootste mijlpaal tijdens de vernieuwing van het station.

We spreken bewust over een ingebruikname en nog niet van een opening. Dat laatste zou namelijk suggereren dat de passage al klaar is, maar dat is nog lang niet het geval. Zo wordt er nog volop gewerkt om onder meer de interwijkverbinding te realiseren. Dat duurt nog tot medio volgend jaar en tot die tijd is de passage alleen toegankelijk vanaf de centrumzijde. Wel kunnen mensen al gebruik maken van de op- en neergaande roltrappen en de liften. En dat is een enorme verbetering ten opzichte van de oude situatie.  

Bescheiden feestje

De opdrachtgevers ProRail, de gemeente Tilburg en NS willen vrijdag 4 december graag op gepaste wijze stil staan bij de ingebruikname.  Vanaf 07:00 uur worden reizigers getrakteerd op iets lekkers zolang de voorraad strekt. Wethouder Berend de Vries, wethouder Mario Jacobs en regiodirecteur Ines Plasmans van ProRail komen tussen 8.15 en 8.30 uur een handje helpen bij het uitdelen.  

Station Tilburg 

Station Tilburg is het vierde grote station in het zuiden van Nederland. Het station wordt gerenoveerd en uitgebreid omdat het net als Eindhoven en Breda niet meer is berekend op het groeiend aantal reizigers. Daarom krijgt het station een nieuwe bijna 42 meter brede reizigerspassage die onder de sporen door het noorden en zuiden met elkaar verbindt. Als de vernieuwing volgend jaar helemaal klaar is, heeft het station ook een entree aan de noordkant. Een andere belangrijke verbetering is de komst van liften en roltrappen naar alle perrons zodat mensen, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, zelfstandig kunnen reizen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers