Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Nieuwe perrons station Lansingerland-Zoetermeer krijgen vorm

Nieuws

17 mei 2018

Tijdens het Hemelvaartweekend hebben spoorwerkers hard gewerkt aan het nieuwe treinstation bij Langsingerland-Zoetermeer. Daar zijn perronplaten neergelegd. Bekijk hieronder de foto's.

ProRail werkte in het Hemelvaartsweekend (donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei) samen met aannemers en andere partners op zeventien plaatsen tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht. De meest in het oog springende werkzaamheden waren het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda, een make-over van station Rotterdam-Alexander, de vervanging van een hogesnelheidswissel bij Gouda Goverwelle en de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Eind 2018 ligt op het enorme viaduct over de A12 een vervoersknooppunt dat treinen verbindt met bussen en een lightrailroute naar Rotterdam en Den Haag (RandstadRail). Het nieuwe vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer gaat reizigers veel tijdwinst opleveren, met veel overstapmogelijkheden en zevenhonderd gratis parkeerplaatsen.

Bijzondere samenwerking

Voor het vervoersknooppunt neemt de gemeente Zoetermeer de bouw van het treinstation bij de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland op zich (perrons, liften en trappen). Ook verzorgt zij in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren. ProRail richt zich in opdracht van de gemeente Zoetermeer op de benodigde werkzaamheden aan het spoor, de spoorbeveiliging en de bovenleidingen. Normaal gesproken heeft ProRail de integrale leiding in dergelijke projecten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers