Nieuwe pinkpoptegel station Landgraaf

Op het perron van station Landgraaf ligt een jubileumtegel ter ere van het 50-jarig jubileum van Pinkpop. Vertegenwoordigers van NS, ProRail, Arriva en de gemeente Landgraaf onthulden de tegel vanmiddag samen met Pinkpop-organisator Jan Smeets.
Onthulling van de speciale Pinkpoptegel
NS, ProRail, Arriva, gemeente Landgraaf en Jan Smeets onthullen tegel

Jaarlijks komen tienduizenden festivalgangers met de trein naar Pinkpop. ProRail en de reizigersvervoerders NS en Arriva doen er dan alles aan om het treinverkeer in goede banen te leiden. De massale keuze voor de trein onderstreept nog eens het belang van een goed en betrouwbaar spoor. Een spoor dat in staat is grote groepen mensen duurzaam en veilig te vervoeren.

Evenementenperron

Speciaal voor Pinkpop verlengde aannemer Strukton Rail in opdracht van ProRail in 2012 het perron. Dat was nodig om te zorgen voor een betere, maar vooral veiligere in- en uitstap. Het perron ging daarom van 85 naar 146 meter lang. Ook werd het een keer zo breed. De opening werd gevierd met de plaatsing van een speciale Pinkpoptegel.

Pinkpoptegel gelegdIn 2012 werd er op station Landgraaf een speciale pinkpoptegel geplaatst

Jubileumtegel

Speciaal voor de 50e editie van dit Limburgse festival is er een nieuwe tegel gemaakt. Een eerbetoon aan Pinkpop en een blijk van dank voor de goede samenwerking met de spoorsector. Daarnaast hebben NS en ProRail het station tijdelijk roze ‘gekleurd’. Een waardig ontvangst voor de tienduizenden festivalgangers die wij vooral heel veel plezier en muzikaal genot toewensen!

Gepubliceerd op