Nieuwe station Boskoop Snijdelwijk zondag open

Station Boskoop Snijdelwijk gaat zondag 10 december open. Die dag stoppen de eerste treinen op het spiksplinternieuwe station op de route Alphen aan den Rijn - Gouda. Reizigers uit de omliggende wijk Snijdelwijk kunnen vanaf dat moment vier keer per uur dicht bij huis op de R-net trein stappen.

De eerste spitsreizigers worden op maandagochtend 11 december feestelijk ontvangen op het nieuwe station. Dan vindt ook de officiële opening plaats in aanwezigheid van omwonenden. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het nieuwe station en het stationsplein. ProRail realiseerde het nieuwe station in R-net stijl in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Via trappen en een hellingbaan wordt het perron goed bereikbaar. Wachten kan in de overdekte wachtruimte op het perron.

Stationsplein

Op het stationsplein is een grote fietsenstalling gerealiseerd, met overdekte fietsenrekken, fietskluizen en bromfietsplekken. Daarnaast zijn extra parkeerplaatsen en een Kiss & Ride-strook.

Verbeteren bereikbaarheid regio

Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland wil hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen de bereikbaarheid van de regio verbeteren. Andere belangrijke stappen waren de introductie van de R-net treinen in december 2016 en de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur per richting afgelopen september. In het voorjaar volgt de opening van het tweede nieuwe station op de lijn, Waddinxveen Triangel. 

Gepubliceerd op